Want de Chief Operating Officer belooft dat Microsoft niet alleen zal luisteren naar de wensen van consumenten bij de ontwikkeling ervan. Ook met de feedback van de enterprise-markt en het MKB wordt nadrukkelijk rekening gehouden. "Het wordt een geweldig zakelijk OS wanneer het uitkomt", aldus Turner tijdens zijn jaarlijkse keynote op Microsofts partnerconferentie WPC.

Die teaser was meteen ook alles wat er gezegd werd over de nieuwe grote versie van Windows, codenaam 'Threshold', en mogelijk Windows 9 geheten. Wel is duidelijk dat de release gepland staat voor het voorjaar van 2015.

Nadella's koerswijziging

Op de WPC zijn geen sessies gepland omtrent Treshold, maar mogelijk vertelt CEO Nadella aanstaande woensdag meer in zijn eerste grote keynote op Microsofts partnerconferentie, wanneer de ruim 16.000 partners weer klaar zitten in het Verizon Center in Washington DC.

Zij luisterden vandaag vooral naar Microsofts nieuwe strategische plannen. Onder Nadella noemt het bedrijf zichzelf nu een mobile-first, cloud-first bedrijf. Deze vol op de cloud gebaseerde tactiek gaat ervoor zorgen dat er "een complete suite van Microsoft-ervaringen staat voorgeïnstalleerd op elk apparaat, op elk platform", zo vertelde Turner enthousiast tijdens zijn presentatie.

Duizenden partners zien COO Turner dit jaar weer spreken: Klik voor groot Lees ook: Stormloop op Office voor de iPad