Office 2013 is onderdeel geworden van HUP, een thuisprogramma van Microsoft voor volume licentie-klanten met een Software Assurance-contact. Werknemers die zich registreren kunnen via de werkgever per direct Office 2013 draaien op hun thuiscomputer. Het gaat om de variant Office Professional Plus 2013 voor Windows-gebruikers en Office for Mac Home & Business 2011 op de Mac.

Gereduceerd tarief

Er zijn voor thuiswerkers twee manieren om goedkoop aan Office 2013 te komen. Bedrijven kunnen een bulkorder betalen voor alle medewerkers. Zij verstrekken daarna een inlogcode aan hun werknemers, die het pakket vervolgens gratis thuis kunnen gebruiken. Registratie gaat via de aparte HUP-website en wordt gevalideerd met het bij de werkgever bekende e-mailadres.

Bedrijven die het kantoorpakket niet gratis beschikbaar willen maken voor thuiswerken, kunnen dat wel voor een gereduceerd tarief mogelijk maken voor hun werknemers. “In dat geval betalen zij in Nederland eenmalig 12,50 euro voor het gebruik van Office 2013", laat René van der Vlugt, Business Group Lead van Microsofts Office-programma weten aan Webwereld.

Normale prijzen liggen beduidend hoger. Microsoft pusht bij Office 2013 het huurmodel. Losse installaties worden fors duurder, terwijl er abonnementen komen voor verschillende versies. De prijzen van Office 2013 Proffesional Plus zijn nog niet bekend, maar de 2010-versie kost los 499 euro (één pc).

Consumentversie aanstaande

Microsoft heeft vorige week zijn grote klanten op de hoogte gebracht. Software Assurance is een onderhoudsprogramma waar veel middelgrote en grote Nederlandse bedrijven gebruik van maken. Onder meer onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en grotere zakelijke organisaties maken gebruik van het onderhoudsprogramma, dat de laatste softwareversies van Microsoft belooft.

Ook de komst van de consumentenversie van Office 2013 is op handen. Klanten van Microsoft die Office 2010 na 1 november hebben gekocht krijgen daarbij nog tot 30 april een gratis upgrade naar de nieuwe versie. Zij kunnen als alternatief ook kiezen voor een jaarabonnement op Office 365, de cloudversie van het kantoorsoftwarepakket.