Oracle kocht vorige maand voor een slordige 5.6 miljard definitief Sun Microsystems op, waar Sparc en Solaris onder vallen. Oracle verklaarde daarbij dat ze met de aankoop terug gaan naar de gouden eeuw van computertechnologie, de zestiger jaren. “Toen de dingen nog naar behoren werkten”, riep ‘opa’ Oracle.

De Sparc hardware die met Solaris geïntegreerd wordt in combinatie met de Oracle software zou bijzonder stabiel worden, zou onaantastbare prestaties in de cloud bereiken en Oracle zou daarmee producten gaan verkopen waar concurrenten in hun meest vochtige dromen niet aan zouden kunnen tippen.

Kritiek

Microsoft’s Muglia is het hier (uiteraard) niet mee eens en zegt dat Oracle hiermee juist terug gaat naar de zeventiger jaren, waarin stagnatie de boventoon voerde. Hoofdreden hierbij is dat fabrikanten massaal op x86 systemen overgaan, terwijl Oracle geld in Sparc blijft investeren.

Hij bekritiseert Oracle vanwege het gebrek aan keuze dat de klanten zullen hebben met de Oracle systemen. “Ik snap totaal niet wat Oracle nou van plan is met Sparc. Ik zie niet in hoe Sparc een lang leven beschoren kan zijn. Als ik het allemaal zo aanhoor, kan ik alleen maar mijn hoofd schudden” gniffelde Muglia op de Goldman Sachs Technology and Internet Conferentie in San Francisco.

Bron: Techworld