Microsoft werk verder aan de verspreiding van zijn cloudopslagdienst SkyDrive. Nadat twee weken geleden een vrijwel volledig nieuwe user interface werd gepresenteerd is nu ook het Android-platform voorzien van een mobiele applicatie. In Google Play is de app inmiddels verkrijgbaar.

SkyDrive voor Android is ontwikkeld voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Toch kan iedereen die Android 2.3 of hoger heeft geïnstalleerd, gebruik maken van de mobiele applicatie. Microsoft laat op zijn blog weten dat de nieuwe Android-app qua functies vergelijkbaar is met de Windows Phone en iOS-applicaties.

De user interface van SkyDrive op Android: Klik voor groot

Met het vizier op het aanstaande Windows 8 deed Microsoft deze maand al de nodige aanpassingen aan clouddienst SkyDrive. Daarnaast speelt de steeds heviger wordende concurrentie een groeiende rol. De online opslagdiensten zijn de afgelopen maanden niet van de lucht. Met grote spelers als Google - dat zijn Google Docs eerder dit jaar de metamorfose tot Google Drive gaf - betekent het ook dat de concurrentie niet stil zit.

Foto's zijn in veelvoud uploadbaar naar Skydrive: Klik voor groot