Microsoft en Fiat zullen nog deze maand een aantal nieuwe auto's aan het publiek tonen die zijn voorzien van een op Windows gebaseerd systeem voor handsfree-bellen. Met behulp van Bluetooth kunnen bestuurders mobiele telefoons en andere apparaten eenvoudig vanaf het dashboard en het stuur bedienen.

Dit systeem - Blue&Me genaamd - werd al in 2004 aangekondigd, maar zal op de autoshow in Genève later deze maand daadwerkelijk zijn primeur beleven. Blue&Me ondersteunt acht talen en zo'n 140 verschillende mobieltjes.

De eerste auto's die voorzien worden van het systeem zijn de Alfa Romeo 159 en Brera, alsmede de Fiat Grande Punto. Op termijn wil Fiat al zijn modellen - en die van Alfa Romeo - ermee uitrusten.

Google Earth

Ondertussen heeft Volkswagen een prototype gebouwd met aan boord een satellietsysteem dat is gebaseerd op Google Earth. Bestuurders moeten zo van bovenaf zicht op de weg krijgen die voor hen ligt. De twee bedrijven werken op dit gebied samen met Nvidia, maker van grafische chips. Concrete plannen om het systeem in productiemodellen te bouwen, zijn er vooralsnog niet.