Microsoft moet in Zuid-Korea twee Windows-versies uitbrengen. In één versie van het besturingssysteem moeten de Windows Media Player en de MSN Messenger verwijderd zijn. De andere versie moet links bevatten naar websites waar consumenten software kunnen downloaden van Microsoft-concurrenten.

Bovendien moet Microsoft 33 miljard won (27,1 miljoen euro) als boete betalen wegens misbruik van de monopoliepositie in het Aziatische land, zo heeft de Koreaanse Fair Trade Commission (KFTC) bepaald.

Tom Burt van Microsoft laat weten erg teleurgesteld te zijn over het besluit van de KFTC. De softwarefabrikant heeft 180 dagen om tegen het besluit in beroep te gaan. "En we zullen in beroep gaan omdat we er zeker van zijn dat we zullen winnen."

De beslissing van de KFTC staat los van de schikking die Microsoft onlangs sloot met het Koreaanse internetbedrijf Daum. De twee bedrijven kwamen enkele weken geleden al tot een akkoord waardoor de door Daum aangespannen rechtszaak tegen Microsoft van de baan was. In de schikking werd onder meer afgesproken dat Microsoft Daum dertig miljoen dollar zal betalen.

Daum diende in 2001 een klacht in bij de Koreaanse handelsautoriteit over Microsoft. In 2004 startte het bedrijf een antitrustrechtszaak tegen Microsoft vanwege de koppeling van Windows Messenger in het Windows besturingssysteem.

Microsoft kreeg in maart 2004 al een boete opgelegd van de Europese Commissie wegens het dwarsliggen van de concurrentie. Toen bedroeg de geldsom 497 miljoen euro.