Microsoft vindt dat de claims die via de website binnenkomen, geen enkele juridische waarde hebben. "Claims moeten op een officieel formulier ingediend worden", aldus een woordvoerder van de softwaregigant.

Microsoft is in een class-action rechtszaak veroordeeld tot het uitbetalen van 1,1 miljard dollar aan consumenten vanwege misbruik van de monopoliepositie. De website MsfreePC.com, die sinds 16 september actief is, moet het voor consumenten makkelijker maken om een graantje van dat geld mee te pikken.

Iedere Amerikaan die tussen februari 1995 en december 2001 een product van Microsoft heeft gekocht, kan hiervoor een tegoedbon krijgen tussen de 5 en 29 dollar. Via de website kunnen consumenten de tegoedbonnen omwisselen voor producten van Lindows of Sun Microsystems. Voor de eerste tienduizend mensen die meer dan honderd dollar besteedden, stond een gratis Lindows-pc klaar.

De website en de actie van Lindows zijn al langer onderwerp van discussie. Eind september eiste Microsoft al, tevergeefs, dat Lindows de website uit de lucht zou halen. Nu probeert Microsoft het nogmaals via de rechter.