Dit blijkt uit de jaarlijkse meting Great Place to Work van het gelijknamige instituut. Die gebruikt voor de bepaling van de beste werkgever een Amerikaanse methode. Daarvoor wordt de perceptie van werknemers onderzocht op factoren als geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap.

Trots en geloofwaardig

De Nederlandse vestiging van Microsoft scoorde dit jaar 92 punten van de 100 te behalen punten. Begin vorig jaar, voor de Great Place to Work-prijs 2008, haalde de producent van Windows 89 punten. De onderneming meldt dat het dit jaar het beste scoorde op het gebied 'trots'. "Medewerkers gaven aan dat ze trots zijn anderen te vertellen waar ze werken en dat ze hun bijdrage in het bedrijf van belang achten."

In het persbericht deelt Microsoft mee dat het ook goede resultaten heeft gehaald op de meetpunten 'geloofwaardigheid' en 'respect'. Die twee categorie├źn leverden 92 punten elk op, op het maximum van 100. Microsoft Nederland heeft zo'n 650 werknemers.

Andere ict-bedrijven

Na Microsoft staat Google als tweede op de Nederlandse lijst. Dat was vorig jaar net andersom. Voor de 2009-ranglijst staan op drie tot en met tien achtereenvolgens: Ormit, Boer & Croon, Vitae, Cisco Systems, CSU Total Care, Novo Nordisk, Huxley Associates en Lilly. Andere ict-leveranciers zijn NetApp op de elfde plaats, Pecoma op de twaalfde, en SAS op de twintigste. NetApp Nederland was vorig jaar nog vierde, terwijl Cisco Nederland achtste was. Het Great Place to Work Institute heeft ook een ranglijst voor goede werkgevers in het mkb.