Rinsema, die sinds 2004 in dienst was bij Microsoft Nederland, treedt per 1 juli aan op Europees niveau bij de software- en cloudaanbieder. De algemeen directeur van de Nederlandse tak wordt dan vice-president bij Microsoft West-Europa en is in die positie verantwoordelijk voor sales, marketing en services in de West-Europese landen.

Hij volgt daarmee een soortgelijke route als zijn voorganger Michel van der Bel, die in 2006 in een Europese rol is gestapt. Ondertussen is een nieuwe directeur voor Microsoft Nederland nog niet bekend. Een opvolger voor Rinsema "wordt op een later tijdstip bekend gemaakt", aldus Microsoft onderaan het persbericht over de Europese benoeming van de huidige algemeen directeur.

Update: Een woordvoerster van Microsoft Nederland laat aan Webwereld weten dat er in de lokale organisatie nog niets bekend is over een opvolger. Zij stelt wel dat de aankondiging van Rinsema's vertrek onderdeel is van een successieplan, en gaat er dan ook van uit dat er binnenkort een bekendmaking volgt voor een nieuwe algemeen directeur.