Nieuwe features die vandaag werden aangekondigd zijn onder meer het aanmaken van een image op basis van een virtuele machine (VM) die meerdere databronnen beslaat, het direct aanmaken, verwijderen en beheren van VM's vanuit Visual Studio op Azure, autoschaalbaarheid en beter trafficbeheer voor sites die op Azure draaien en gratis gebruik van één IP-gebaseerd SSL-certificaat om je site veiliger te maken.

Het meest in het oog springen de veranderingen die Microsoft voor het cloud SQL-platform van Azure doet. Gebruikers kunnen nu in plaats van 150GB maximaal 500GB gebruiken voor een database. Ook gaat de uptime van de SLA omhoog: Microsoft belooft voortaan 99,95 procent van de tijd beschikbaar te zijn. Tot slot is er een nieuwe recoverydienst aangekondigt die automatisch databases backupt waardoor je, bij het per ongeluk verwijderen of verkeerd aanpassen van een database, snel naar de laatst opgeslagen versie terug kunt schakelen.

En passant maakte de nieuwe clouddirecteur Scott Guthrie bekend dat Microsoft Azure (voorheen Windows Azure) "enorm succesvol" is. 57 procent van de Fortune 500-bedrijven maakt inmiddels van Azure gebruik en daarnaast draaien ook meer dan 250.000 websites op diensten die Azure aanbiedt.