De bug kan bestanden onbruikbaar maken als bepaalde programma's worden gebruikt om de bestanden te bewerken of over te zetten op een Home Server-machine met meer dan één harde schijf, zo bericht PC Pro.

Verstopte fout

Toepassingen waarbij het kan misgaan, zijn onder meer Photoshop Elements, iTunes en Microsofts eigen Zune-software. De softwaregigant weet al maanden van de bug: in december heeft het bedrijf al een onderzoek ingesteld, een maand na de introductie van Home Server.

Volgens het Windows Home Server Team zit de fout echter zo diep in de software verstopt dat er nog steeds geen oplossing voorhanden is.

"We werken hard aan een oplossing en komen steeds dichterbij, maar het vergt grondige tests om zeker te zijn dat de fix echt werkt", aldus de teamleden, die daarmee naar eigen zeggen nog weken mee bezig zijn.

Omleiding

Een patch voor de Home Server-bug hoopt Microsoft in juni te kunnen uitbrengen, maar zelfs die einddatum is onzeker. In de tussentijd moet een Knowledgebase-artikel gebruikers om het probleem heen leiden.