Op Reddit heeft Bill Gates laten weten bezorgd te zijn over AI en niet te begrijpen waarom anderen dat niet zijn. Microsoft steekt zelf veel tijd en geld in de ontwikkeling van AI, zo'n kwart van de onderzoeken bij Microsoft Research gaat om projecten over kunstmatige intelligentie. De directeur van de divisie zegt tegen de BBC, zo'n beetje tegelijk met Bill Gates' opmerkingen op Reddit, dat we juist niet zo bang moeten zijn.

Wel/niet onder controle

Gates stelt wel zelf ooit de ambitie te hebben gehad om in AI-onderzoek te stappen en hij verwacht dat er grote stappen gezet worden de komende decennia. Maar na superintelligente machines verwacht hij kunstmatige intelligentie die ons zorgen zou moeten baren en hij deelt de zorgen van Elon Musk over hoe we zulke AI nog in de hand kunnen houden.

Microsoft Research-directeur Eric Horvitz denkt dat we de controle over AI nooit zullen verliezen. "Ik denk dat we heel proactief zullen zijn over hoe we AI inzetten en uiteindelijk zal machinale intelligentie ons grote voordelen bieden."

Lees ook:

5 manieren waarop AI ons van de ondergang redt 4 ruiters van de robopocalyps