Na installatie van Netscape 8 wordt het renderen van xml-pagina's door Internet Explorer (IE) uitgeschakeld. Hierdoor worden bepaalde websites niet meer weergegeven in de browser van Microsoft. Dit zegt Dave Massy, senior programmeur van Internet Explorer, op de Internet Explorer weblog. "Als je met IE een xml-bestand opent, zoals een rss-feed, dan krijg je een blanco pagina te zien", aldus Massy.

Massy noemt naast het verwijderen van Netscape 8 nog een andere oplossing: het aanpassen van het register. De exacte procedure is op het IE-weblog te lezen.

Overtrokken

Volgens America Online (AOL), maker van Netscape 8, wordt het probleem overtrokken. "Dit probleem treft slechts een beperkt aantal gebruikers. Het is een klein probleem. We raden gebruikers aan niets te deïnstalleren of aan te passen. Volgende week willen we met een oplossing komen", aldus Andrew Weinstein, woordvoerder van AOL.

Netscape 8 wordt sinds de lancering vorige week geplaagd door problemen. Al binnen een dag waren er veertig gaten gevonden in de nieuwe versie van een browser die ooit de markt domineerde. Dit terwijl AOL de software positioneert als erg veilig en eenvoudig in het gebruik.

AOL heeft in 2003 het merendeel van het ontwikkelteam van Netscape ontslagen. Sindsdien ligt de ontwikkeling van de browser hoofdzakelijk in handen van het bedrijf Victoria.