Volgens Microsoft zijn persoonlijke menu's als verbetering van de gebruikersinterface mislukt. Persoonlijke menu's werden door Microsoft geïntroduceerd als belangrijke verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van Office 2000. Deze optie houdt bij welke functies het meest gebruikt worden en past de menu's van een programma daarop aan. Functies die weinig gebruikt worden, verdwijnen langzaam uit de menu's en worden pas na een extra klik of na enkele seconden wachten zichtbaar.

Het ontwikkelteam van Office 12, de in de tweede helft van dit jaar te verschijnen volgende editie van Microsoft Office, heeft nu besloten de persoonlijke menu's standaard uit te schakelen omdat 'dergelijke functies zijn ingehaald door de tijd'. Jenson Harris, een van de leden van het team spreekt niet zonder enige ironie van 'een kleine maar significante overwinning voor de mensheid'.

De betekenis van de wijziging is beperkt. Veel gebruikers schakelden de persoonlijke menu's zelf al uit en bovendien krijgen Word, Excel, PowerPoint en Access in Office 12 zelfs een geheel nieuwe interface zonder menu's. Dit laatste geldt echter niet voor andere belangrijke Office-programma's zoals Outlook, Visio en Project.