Officiële bètatesters, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen vanaf vandaag de nieuwste bètaversie van Microsoft Office 2007 onder handen nemen. Volgens Jensen Harris, een van de ontwerpers achter de geheel nieuwe gebruikersinterface van Office 2007, toont de nieuwe bèta exact waar het ontwikkeltraject van Office 2007 op dit moment is.

Alleen in de gebruikersinterface zijn al meer dan duizend wijzigingen doorgevoerd zoals de verkleinde 'ribbon' en een nieuw ontwerp van het Office-menu. De refresh bevat ook functionele wijzigingen voor het professioneel presenteren van foto's in documenten, en een weblog-functie om direct vanuit Word en OneNote op bekende weblogdiensten te kunnen posten.

Ook zal het product verder geoptimaliseerd zijn voor gebruik onder Windows Vista. Office 2007 moet vooral sneller en stabieler zijn. De Office-vensters moeten beter zichtbaar zijn dankzij een nieuw kleurenschema. De update van Office 2007 zal beschikbaar komen in Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Microsoft zal na deze 'Technical Refresh' geen andere bètaversie van Office 2007 meer uitbrengen en verwacht de finale versie rond november klaar te hebben.

Niet gratis

Huidige gebruikers van de Office 2007 bèta kunnen de Technical Refresh als update via het web downloaden. Wie nog niet eerder kennis maakte met Office 2007 kan via de Microsoft preview-website een volledige installatieversie downloaden tegen betaling van 1,50 dollar. Microsoft nam dit besluit om de bèta niet meer gratis te verspreiden al eerder. Het bedrijf wil daarmee de kosten van de naar eigen zeggen meer dan 3,5 miljoen downloads in de hand houden.