Het opwaarderen gaat vooralsnog niet direct. Gebruikers van Bitcoin kunnen saldo alleen nog opladen via Bitcoin-betalingsbureau BitPay. Ook kunnen eerst alleen gebruikers in de Verenigde Staten gebruik maken van deze dienst, al is wel duidelijk dat meer landen binnenkort volgen. Na deze uitrol kunnen dan ook Microsoft-diensten zoals Azure en Windows Phone-apps worden bekostigd, schrijft Cryptocoinsnews.

Door het gebruik van Bitpay als 'tussendienst' voorkomt Microsoft de problemen die de explosieve koerswisseling die Bitcoin zo kenmerkt met zich meebrengen. Diensten zoals BitPay, GoCoin en Coinbase leveren al jaren een stabiele service.

Grote stap voorwaarts

Met het omarmen door Microsoft maakt Bitcoin een grote stap voorwaarts in de erkenning als geldend betaalmiddel. Financiële autoriteiten in veel landen denken daar heel anders over. In de opmars van de cryptografische valuta zijn eerder grote Amerikaanse bedrijven zoals Dell, DISH, Newegg en TigerDirect mee gaan doen. In Nederland kun je onder meer bij enkele supermarkten, speciaalzaken en Thuisbezorgd.nl al betalen met Bitcoin.

Lees ook: Nee, Bitcoin is niet waardeloos op Computerworld, waar nog eens wordt uitgelegd waarom het protocol Bitcoin niet bestaat uit waardeloze enen en nullen.