De online-beheerdienst van Microsoft geeft bedrijven hiermee de mogelijkheid eigen smartphones en tablets van hun werknemers te beheren. Dit om bijvoorbeeld lekkage van bedrijfsgegevens via die consumentenapparatuur te voorkomen. De Intune-support geldt voor iOS vanaf versie 4 en Android vanaf 2.1, meldt de Britse ict-nieuwssite The Inquirer.

Bulk van de iPhones, iPads en Androids

iOS 4 is in juni 2010 uitgekomen en Android 2.1 (codenaam Eclair) stamt uit januari 2010. Eclair kent anno nu nog een bescheiden gebruik: het draait op 5,2 procent van alle actieve Android-apparaten. Android 2.3 (Gingerbread) is met 65 procent goed voor de bulk van alle smartphones met dat Google-besturingssysteem. Versie 2.2 (Froyo) draait op een niet onaanzienlijke 19,1 procent. De in oktober gelanceerde nieuwste versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) heeft nu 7,1 procent gehaald.

Apple gaat prat op snelle upgrades van zijn gebruikers naar nieuwere iOS-versies, maar publiceert geen actuele cijfers zoals Google dat doet voor zijn eigen platform. Het net aangekondigde iOS 6 dat deze herfst uitkomt, draait dan ook op de oudere iPhone 3G S (maar niet op de eerste generatie iPad). Microsoft bestrijkt met de nu beschikbare Intune-support voor iPhones, iPads en Android-apparaten dus de bulk van die mobiele apparaten.