Een week nadat er prijzen verschenen op de site van online winkelketen Amazon en de Canadese Microsoft-site, heeft de softwaremaker nu officieel de prijzen voor Vista bekendgemaakt. De prijzen zijn als volgt: 399 dolllar voor Windows Vista Ultimate, 299 dollar voor Windows Vista Business, 239 dollar voor Windows Vista Home Premium en 199 dollar voor Windows Vista Home Basic.

De upgradeprijzen voor Windows XP-gebruikers zijn ook onthuld. Die prijzen zijn als volgt vastgesteld: 259 dollar voor een upgrade naar Windows Vista Ultimate, 199 dollar voor Windows Vista Home Premium en 99 dollar voor Windows Vista Home Basic.

De prijzen zijn hetzelfde als de bedragen die Amazon vorige week op de site publiceerde. Volgens de online winkelketen verschijnt het besturingssysteem 30 januari 2007. Microsoft heeft deze datum tot op heden bevestigd noch ontkend, maar richt zich wel op een release in januari. Pc-bouwers moeten in november al de beschikking hebben over het nieuwe besturingssysteem.

De softwaremaker heeft zijn groep testers uitgebreid. De release candidate 1 (RC1) is aanvankelijk alleen ter beschikking gesteld aan 15.000 Techbeta-testers en abonnees van het Technology Adoption Program (TAP). Microsoft gaat dit nu uitbreiden naar leden van het Windows Vista Customer Preview Program, Microsoft Developer Network (MSDN) en TechNet. Aan het eind van dit jaar moet daardoor het testbestand bestaan uit zo'n 5 miljoen gebruikers.

Volgens Microsoft zijn de reacties op RC1 overwegend positief. Afhankelijk van de reacties van de testgroep zal de softwaremaker besluiten of een tweede release candidate noodzakelijk is.