Vorige week verklaarde Baystar-topman Larry Goldfarb nog dat Microsoft had toegezegd garant te staan voor de investering van zijn bedrijf in SCO, het softwarebedrijf dat een lange vete uitvecht met IBM over een een vermeende auteursrechtenschending. De toezegging zou afkomstig zijn van Microsofts vice-president corporate devolopment, Richard Emerson. De verklaring van Goldfarb was onderdeel van juridische documenten die IBM indiende in het slepende conflict met SCO.

Goldfarb stelt dat de belofte van Microsoft ijdel bleek en dat het bedrijf na de investering van Baystar niet meer reageerde op telefoontjes. Baystar verkocht de investering uiteindelijk tegen verlies terug aan SCO.

Microsoft wordt ervan verdacht SCO te hebben gesteund in diens rechtszaak tegen IBM, om de opkomst van besturingssysteem Linux een halt toe te roepen. In 2003 sloot Microsoft een overeenkomst met SCO over het uitwisselbaar maken van Microsoft- en Unix-applicaties. Microsoft heeft geruchten dat dit een verkapte financiering van de rechtszaak tegen IBM was altijd tegengesproken.

Ook nu ontkent Microsoft de beweringen van Goldfarb. "Microsoft heeft geen financiële relatie met Baystar en is nooit overeengekomen om garant te staan voor de investering van 50 miljoen dollar in SCO door Baystar", zo verklaarde een woordvoerder van Microsoft maandag. Microsoft verwijst naar een aantal van de juridische documenten van IBM waaruit ook Goldfarbs verklaring afkomstig is. "De verklaring van Baystar bevestigt dat er nooit een garantie is verstrekt", aldus de zegsman van Microsoft.