Met het programma dat voorlopig Unwrap Mosaic heet kunnen gebruikers dingen toeveoegen aan video. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een persoon roze wangen te geven. Voorheen was dit bij bewegend beeld erg moeilijk omdat een mens niet altijd met dezelfde kant naar de camera gedraaid staat.

Microsoft demonstreerde de techniek afgelopen dindag met een gezicht. De filmindustrie bouwt voor een dergelijk doel normaliter een model van het gezicht. Microsoft doet het door het gezicht 'uit te vouwen'. "We hebben een manier gevonden om de essentie van de patronen in een video te vatten in een enkel patroon", legt Andrew Fitzgibbon uit op ZDnet. "De sleutel tot de techniek is het uitgevouwen of platte beeld."

Onderzoeksfase

Veel montageprogramma's kunnen wel veel trucs uithalen met belichting, maar het blijkt moeilijk iemand bijvoorbeeld een snor te geven die met de persoon meedraait.

De Microsoft-techniek is nog in de onderzoeksfase. Wanneer het mogelijk wordt voor gebruikers om er mee aan de slag te gaan wilde de softwaregigant niet zeggen.

PhotoSynth

Naast Unwrap Mosaic liet Microsoft ook de opvolger van PhotoSynth zien. Met die software is het mogelijk om bijvoorbeeld de Notre Dame driedimensionaal te reconstrueren aan de hand van Flickr foto's die getagd zijn met 'notre dame'. In de nieuwe versie wordt het ook mogelijk om van buitenaf het totale plaatje te bekijken maar ook door een raam in te zoomen naar binnen om een beeld achter in de kerk te bekijken of door het gebouw te wandelen.