Yahoo zei dit weekend: "Carl Icahn en Microsoft presenteerden ons een 'take it or leave it'-deal waaronder we zouden moeten herstructureren, ons waardevolle zoekbedrijf zouden moeten verkopen aan Microsoft en de rest aan Icahn. En dat alles binnen 24 uur. Het is van de zotte om te denken dat ons board met zoiets zou instemmen," aldus Yahoo's vlammende verklaring dit weekend.

Microsoft zegt nu dat het idee om de zoekfunctie apart te kopen juist een idee was van Yahoo-baas Roy Bostock. In een persbericht zegt de softwaremaker: "Op donderdag 10 juli belde Roy Bostock het kantoor van Steve Ballmer, om een telefoongesprek te regelen." In dat gesprek vertelde Bostock aan Ballmer dat 'met voldoende waarborgen en een hogere overnameprijs, de pijlers klaarstaan voor een zoekfunctie-overname'. Volgens Microsoft spoorde Bostock Ballmer aan om met zo'n voorstel te komen.

Toen Microsoft dat twee dagen later onder eigen voorwaarden deed, werd het door Yahoo als 'wispelturig', 'idioot' en 'geschift' bestempeld.

Tijdslijn

Ook zou Microsoft Yahoo voor het blok hebben gezet, door binnen 24 uur een besluit te eisen. Daar is helemaal geen sprake van, zo beweert Microsoft: "We vroegen of Yahoo ons wilde laten weten of dit voorstel genoeg was om in het weekend opnieuw om de tafel te gaan zitten om over de details te praten. Nu doet Yahoo net alsof dit een 'take-it-or-leave-it'-voorstel was."

Volgens Redmond was het gewoon een goed uitgangspunt, een voorstel voor het begin van nieuwe onderhandelingen. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat het niet Microsoft was die een herstructurering van Yahoo eiste, maar Carl Icahn. Icahn wilde de rest van het bedrijf opkopen als Microsoft zich beperkte tot de zoekfunctie. Hij wilde dan wel dat de voltallige 'board of directors' naar huis zou worden gestuurd. Dat vonden de topmannen niet in het belang van de aandeelhouders.