Op verschillende platforms moeten zo de missende berichten, synchronisatie die uit de pas loopt en het tegelijkertijd ontvangen van een bulk oude berichten, verleden tijd zijn. Gebruikers klagen hier als sinds de bundeling met Windows 8.1 over. Microsoft beloofde eind november verbeteringen, waarbij het nog even wees op de complexe overstap die bij Skype is gemaakt van een peer-to-peernetwerk naar een cloudinfrastructuur.

Klik voor groot

Microsoft is inmiddels begonnen met het uitrollen van de verschillende updates. Zowel de clients op Windows, Windows Phone, Android en iOS zijn ontworpen om push notificaties te ontvangen, terwijl ook de synchronisatie tussen alle apparaten die de applicatie draaien, nu eindelijk naar behoren moet werken, leest het Skype-blog. Bij de updates zijn ook enkele nieuwe functies toegevoegd, zoals het kunnen zien of een verstuurd bericht gelezen is.

Het ontwikkelen van Skype gaat door: de komende maanden wordt er gewekt aan een functie die onthoudt welk apparaat je actief gebruikt, en alleen daar een notificatie aflevert. Dit moet dubbele notificaties op bijvoorbeeld een tablet én een smartphone in de toekomst voorkomen.

Lees ook: 5 alternatieven voor chatten via Skype