Eurocommissaris Neelie Kroes is zeer positief over de aanpassingen die Microsoft heeft gedaan aan de schikkingsvoorstellen die het bedrijf eind juli heeft gedaan. Dat betreft zowel de antitrustzaak over webbrowsers als die over interoperabiliteit. Kroes accepteert de aangepaste concessies die nu eerst nog worden gekeurd door de antitrustdivisie van de Europese Commissie. De EC vraagt ook Micrososft-tegenstanders om binnen één maand feedback in te dienen.

Duidelijker

Het keuzescherm voor browsers krijgt nu duidelijker vorm. Het draait nog altijd in Microsofts eigen webbrowser Internet Explorer en begint met een lokale html-pagina waarin de consument wordt uitgelegd dat hij of zij "een belangrijke keuze" moet maken.

Vervolgens springt het keuzescherm naar een Europese website waar maximaal 12 webbrowsers worden aangeboden. Die lijken alfabetisch gesorteerd op naam van de makers. In beeld zijn de grootste vijf: Apple, Google, Microsoft, Mozilla en Opera. In een eerder voorstel was de volgorde naar marktaandeel, waardoor IE prominent aan de linkerkant stond.

Onder die keuzes staan knoppen voor het installeren, maar ook voor meer uitleg over elke individuele browser. Onderin dit overzichtsscherm staat nog een uitlegtekst, waarin de consument wordt voorbereid op het download- en installatieproces van een alternatieve browser.