Jeffrey Snover, een van de bedenkers en ontwikkelaars van Windows Powershell, zegt blij verrast te zijn door het grote succes van de nieuwe 'command-line'-technologie. Al na zes maanden haalt Powershell zijn miljoenste download, een aantal dat vooraf als doelstelling voor het hele eerste jaar was gesteld.

Windows Powershell is een nieuwe commando prompt en scripttaal die het voor beheerders makkelijker moet maken om taken uit te voeren op Windows-servers. De onder de codenaam Monad ontwikkelde functionaliteit zou aanvankelijk een standaardonderdeel worden van Windows Vista en alle server en cliënt-versies van het besturingssysteem nadien. Sinds november kan Powershell als los component gedownload en geïnstalleerd worden op Windows XP, Vista en Server 2003. Windows Server 2008 zal bovendien de eerste Windows-versie zijn waar Powershell een standaard onderdeel van is.

Volgens Microsoft kan Powershell zich in een grote belangstelling vooral door it-professionals verheugen. Zo wordt Powershell gebruikt door Fox Interactive op alle servers van de online community Myspace.com en heeft een groot aantal aanbieders van beheersoftware de mogelijkheden van Powershell in zijn producten geïntegreerd zoals F5, PowerGadgets en /n software, leverancier van IP Works.

Ook intern bij Microsoft is de belangstelling voor Powershell groot. Zo wordt het ondermeer geïntegreerd met Exchange 2007 en System Center Operations Manager 2007 (MOM).