Om maximale aandacht te genereren voor Visual Studio 2010 en het .Net Framework 4.0, heeft Microsoft ervoor gekozen om de onthulling van het nieuwe platform over een langere periode uit te smeren. "Je mag ervan uitgaan dat je de komende maanden nog veel meer hoort over Visual Studio 2010 en het .NET Framework 4.0," aldus S. 'Soma' Somasegar, senior vice president van de Developer Division van Microsoft.

Cyclus management

Deze eerste aankondiging stond vooral in het teken van Application Lifecycle Management (AML). Visual Studio Team System 2010 (codenaam Rosario) biedt daarvoor enkele nieuwe tools die volgens de softwarereus moeten zorgen voor een betere samenwerking tussen bijvoorbeeld de architecten, ontwikkelaars en testers. Nu werken deze disciplines nog te vaak langs elkaar heen, aldus Microsoft.

Ook biedt de nieuwe software verschillende tools om niet-technische gebruikers bij het ontwikkelproces te betrekken. Met VSTS 2010 Architecture kunnen technische en niet-technische gebruikers samen modellen ontwikkelen waarin de functionaliteit wordt vastgelegd. De nieuwe versie ondersteunt zowel de Unified Modeling Language als de Domain Specific Language.

Met de nieuwe tool Architectural Explorer kunnen architecten grafische modellen maken die de relaties en afhankelijkheden in de code aangeven. Hierdoor wordt het voor ontwikkelaars duidelijker waarom bepaalde beperkingen zijn ingesteld en welke invloed een bepaalde aanpassing heeft.

Releasedatum

Microsoft heeft nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt voor Visual Studio 2008. De IDE is de opvolger van Visual Studio 2008 die in januari van dit jaar op de markt kwam en waarvoor vorige maand een Service Pack werd vrijgegeven.

Bron: Techworld.nl