De Web Challenge is een door EuroRSCG Interactive ontworpen webspel. De speler reist over internet en moet diverse tests doorstaan. Voor de winnaar ligt 20.000 euro klaar. Naast deze hoofdprijs zijn ook computers en softwarepakketten te winnen.

Windows 2000, dat op 17 februari in de winkel ligt, is de opvolger van Windows NT 4.0. Een product voor de zakelijke markt dus. Microsoft start vandaag met haar eerste productgerichte televisiecampagne, voor Windows 2000. Die spotjes zullen consumenten uiteraard ook zien.

Toch is Microsoft ervan overtuigd dat consumenten Windows 2000 niet zullen verwarren met de opvolger van Windows 98. Die gaat Windows Millennium Edition heten, zo is woensdag bekendgemaakt. Het besturingsysteem voor de gewone man, kort gezegd Windows ME, wordt voorjaar 2001 verwacht.

Iedereen mag meedoen aan de Windows 2000 Web Challenge. Het spel is opgezet als een feuilleton en draait rondom een ontsnapt stukje intelligente computercode genaamd O.E.G. De deelnemers krijgen ieder uur een e-mail en dienen dan online de volgende stap in het spel te zetten.

Voor de Web Challenge, die exclusief voor de Benelux is georganiseerd, is een computer nodig met internetaansluiting, Shockwave en Flash 4 ondersteuning en de Windows Media Speler. Vanaf 2 februari kunnen spelers zich inschrijven. Het spel start op 16 februari om 10.00 uur, dat is 2000 minuten voor de lancering van Windows 2000.