Kantoorverhuurder Regus is al geruime tijd bezig zijn klanten van totaaloplossingen te voorzien. Ict is daarbij (nog) een uitdaging. Met een samenwerking met Microsoft op het gebied van online services is tevens het ict-traject afgedekt.

Opties aanvinken

Huurders van kantoorpanden kunnen zo van te voren aanvinken welke (ict-)opties zij in het pand beschikbaar willen hebben. In plaats van geinstalleerd, kan dat online worden aangeboden.

Regus heeft drie jaar geleden al een deal gesloten met Cisco voor het TelePresence System van die netwerkleverancier. Dat is een duurdere optie die niet voor alle bedrijven is weggelegd. De online-diensten van Microsoft omvatten Exchange Online, SharePoint Online, Office Live Meeting en Office Communications Online. Dit kan voor nagenoeg alle Regus-klanten van toepassing zijn.

Nieuw verkoopkanaal

Gezien de massa die dat vastgoedbedrijf kan wegzetten, zou Regus direct de grootste partner worden in Nederland als het gaat om online services. Die clouddiensten dragen bij Microsoft de naam BPOS (Business Productivity Online Standard Suite).

Met een vastgoeddeal boort Microsoft tevens een nieuw verkoopkanaal aan. Sommige Microsoft-partners, zoals NDI, zijn inmiddels ook gaan samenwerken met vastgoedbedrijven en makelaars.

Bron: Channelworld.