Microsoft kocht bij Google advertentieruimte in om zijn eigen cms-platform WebsiteSpark te promoten met de slogan 'Vergeet Drupal'. Dit was tegen het zere been van de gemeenschap rondom Drupal, een succesvol open source platform om websites te bouwen en beheren.

Bovendien was het dubbel ongepast en pijnlijk, aangezien Microsoft ook zelf mee-ontwikkelt aan Drupal voor Windows, erkende Mark Brown van Microsoft's Web Platform-afdeling al snel. "Ik wil hierbij mijn oprechte excuses aanbieden", blogt Brown, die benadrukt dat Microsoft actief Drupal ondersteunt en het zelfs promoot.

Vergiffenis

De anti-Drupal campagne is snel geschrapt en Brown gaat diep door het stof. "Wij waarderen onze partnerschap met de Drupal gemeenschap zeer en hopen dat je ons vergeeft."

Dries Buytaert, maker en 'oprichter' van Drupal, heeft in een Twitter-bericht de excuses van Brown aanvaard. "Dit Microsoft-incident is bewijs dat sociale media werken. Een paar tweets kunnen wonderen verrichten. Goed geluisterd en geantwoord, Microsoft", twittert Buytaert.