Microsofts Windows Bridge for iOS helpt je om je apps geschikt te maken voor iOS-apparaten. De Bridge is nog in ontwikkeling, maar binnenkort komt er wel een webbased scanner online op de Windows Bridge for iOS-webpagina waarmee in ieder geval kan checken of je app geschikt is om door de Bridge te laten onderzoeken. Je kan je nu alvast inschrijven voor het gebruik van die tool.

De tool geeft daarnaast een overzicht van het werk dat je nog moet uitvoeren om de app geschikt te maken voor Windows 10, waarbij tevens suggesties worden gedaan als je libraries gebruikt die niet door Windows 10 worden ondersteund.

Betatesten van Bridge met code van GitHub

Windows Bridge for iOS geeft een Objective-C-omgeving voor Visual Studio waarin ontwikkelaars kunnen werken aan apps voor het Universal Windows Platform. De code is open source en een half jaar geleden op GitHub gepubliceerd, meldt ZDNet. Die code wordt steeds bijgewerkt en is nog niet het eindproduct.

Microsoft maakt een hele Bridge-familie. Zo is er eentje voor ontwikkelaars op Android in de maak, en eentje voor webbased app-makers. Ook komt er een Bridge om je oude .Net- en Win32-apps om te vormen.

Overigens is project Astoria, waarbij je Android-apps kan omvormen naar Universal Windows-apps, nog onzeker. De laatste tijd wordt er druk gespeculeerd of dat project nog wel tot een goed einde komt.

Lees ook: Zo bouw je een Andoid-app om tot Windows-app.