Volgens de softwaregigant maakt Salesforce moedwillig inbreuk op negen patenten. Microsoft bepleit dat de zaak (pdf) door een jury wordt beoordeeld en dat Salesforce opdraait voor de proceskosten. De patenten beschrijven verschillende back-end en gebruikersinterface toepassingen.

Het gaat bijvoorbeeld om een "systeem en methode voor het mogelijk maken en tonen van webppagina met een ingebed menu" maar ook om bijvoorbeeld "een methode en systeem voor het stapelen van toolbars in een computerscherm", bericht Cnet. Microsoft heeft eigen online customer relationships management (crm) software, maar geen enkele van de patenten is direct gelieerd aan dat product.

Jaar oude claim

De vermeende inbreuk werd meer dan een jaar geleden opgemerkt door Microsoft. Salesforce liet toen weten in gesprek te zijn met de softwaregigant voor mogelijke licentiemodellen of defensieve maatregelen tegen de claims.

Wel merkte Salesforce op niet te verwachten dat de claims een significante aanslag zouden zijn op de omzet van het bedrijf. Wel zou het invloed kunnen hebben op het netto-inkomen van een kwartaal.