In de reclamevideo met acteur Dean Cain (Superman) moet een vrouw overgeven nadat ze de surfgeschiedenis van haar man bekijkt. Daarmee wilde Microsoft de 'pornoknop' van IE8 onder de aandacht brengen, waarmee gebruikers anoniem kunnen surfen.

Na diverse klachten is de video inmiddels verwijderd van Microsofts YouTube-kanaal en van de site BrowsefortheBetter.com. Microsoft bevestigt in een e-mail dat het de reclame heeft teruggetrokken.

Tongue-in-cheek?

Microsoft laat weten dat de OMGIGP ("Oh my God I'm going to puke") video een 'tongue-in-cheek' verwijzing moest zijn naar de InPrivate-functie van Internet Explorer 8. " Hoewel de meeste feedback positief was, vonden sommige van onze klanten het storend, en daarom hebben het weggehaald."

Op YouTube reageerden gebruikers vol ongeloof op de advertentievideo van Microsoft. "Dit moet nep zijn", zo schrijft iemand. "Waarschijnlijk gemaakt door knotsgekke Apple-fans. Dit is niet gemaakt door Microsoft. Dat kan niet", zegt een ander. Elders: "Ik zou ook overgeven als ik IE zou gebruiken."

De video in kwestie: