Meer aangrijpende interface-aanpassingen bij de volgende grote release van Windows. Die versie met werktitel 'Threshold' belooft veel Windows 8-aanpassingen teniet te doen. Dat melden Neowin en ZDnet op basis van interne Microsoft-bronnen. Zo verdwijnt het standaard Charms-menu aan de rechterzijde weer helemaal en komt er ondersteuning voor virtuele desktops.

Blik op de desktop

Daarmee kunnen gebruikers - net als bij Ubuntu en Apple OS X - gemakkelijk switchen tussen applicaties of groepen applicaties binnen het nieuwe Windows. De definitieve versie daarvan staat gepland voor de lente van 2015 en richt zich vooral weer op de desktopgebruiker. Zo moet de overstap van de grote groep Windows 7-gebruikers vloeiend verlopen. Windows 8 blijft zeker qua gebruikersaantallen een behoorlijke flop.

De Charms-bar maakte zijn opwachting binnen dat OS. Het standaardmenu met toegang tot de instellingen, een zoekfunctie, het thuisscherm en deelknop verdwijnt bij 'Windows 9' volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley op zowel de desktop, laptop als tablet. De Charms-balk is een typische touchfunctie waarmee veel muisgebruikers moeite zouden hebben. Microsoft stopt de Charm-opties per app in een nieuwe titelbalk.


De auto is hét nieuwe connected device