"We hebben besloten er niet meer in te investeren", zegt Arjan Oude Kotte, directeur Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) bij Microsoft Nederland over het pakket voor kleinere bedrijven.

Oude Kotte zegt op dit moment bezig te zijn klanten en partners in Nederland te informeren en te bezien wat de eventuele verdere trajecten kunnen zijn. Hij schat dat er tussen de 50 en 100 partners in Nederland met het product actief de markt op zijn gegaan. Distributeur van de software in Nederland is XDIS, partners zijn onder meer ACA, Noord-4, VDB en Peeme. Volgens Oude Kotte heeft 'Amerika' besloten het ERP-aanbod meer te focussen en geen investeringen meer te doen in het verbreden van het portfolio. "Verder kan en wil ik er op dit moment niet over kwijt."

Wel bekend is dat de inmiddels wel al verkochte softwarepakketten service zullen krijgen tot februari 2013. Daarnaast zou Microsoft volgens sommige bronnen klanten willen voorstellen een gratis overgang te maken naar Dynamics NAV 2009, dat eind van dit jaar uitkomt. Dat pakket zou schaalbaar zijn naar kleinere ondernemingen.