De uitrol naar het nieuwe Outlook.com met zijn gemoderniseerde interface gaat gefaseerd. Het doel van Microsoft is dat alle e-mailaccounts wereldwijd voor de zomer zijn uitgerold. Het maakt daarvoor geen exact tijdspad bekend, zodat niet duidelijk is welke accounts als eerste aan de beurt zijn.

Microsoft Nederland laat Webwereld weten dat ook het deel van de crica 7 miljoen Nederlandse gebruikers die nog niet over zijn gegaan, vandaag al aan de beurt kunnen zijn. Alle gebruikers behouden bij de migratie naar Outlook hun e-mailadres, wachtwoord en contacten. Ook kunnen zij kiezen voor een [email protected] adres.

Skype en Skydrive

Verder krijgen zij extra diensten, zoals de volledige integratie met VoIP-dienst Skype en cloudopslagdienst SkyDrive. Ook is er de ingebouwde koppeling met Office Web Apps en sociale media zoals Facebook en Twitter en komt LinkedIn mee als plug-in met Office 2013. Het nieuwe design en de mogelijkheden van Outlook.com sluiten aan op Windows 8 en Windows Phone 8.

Klik voor groot

Het einde van de previewfase komt eerder dan verwacht. In augustus 2012 was de verwachting dat het 'oude' Hotmail nog maximaal een jaar in gebruik zou blijven. Een half jaar verder meldt de softwaregigant op zijn blog dat de adoptie van de nieuwe dienst snel verloopt. De afgelopen zes maanden zijn al 60 miljoen gebruikers overgestapt op Outlook.com.

Geen advertenties

De nieuwe e-maildienst is gratis en op dit moment ook nog advertentievrij. Hoewel de naam Outlook overeenkomt met de naam voor Microsofts zakelijke e-mailclient is Outlook.com bedoeld voor individuele gebruikers. Zij kunnen de dienst ook als voorportaal gebruiken voor hun Gmail, Yahoo Mail of andere mailplatformen. Daarbij kunnen ook alle adressen van die accounts worden geïmporteerd.

Lees ook Is de opmars van Outlook.com te stoppen? op Computerworld.