Dat heeft een woordvoerster van Microsoft donderdag bevestigd. Alleen voor grote zakelijke klanten die Office Professional Plus of Office Enterprise willen gebruiken, is de nieuwste Office-software nog dit jaar beschikbaar.

De andere versies voor consumenten en kleine bedrijven - Office Home and Student 2007, Office Professional 2007, Office Smal Business 2007 en Office Standard 2007 - zijn niet eerder dan januari 2007 klaar, aldus Microsoft.

Hierdoor kan Microsoft begin volgend jaar twee grote producten op de markt brengen. Dinsdag werd namelijk al de introductie van het besturingssysteem Windows Vista tot januari 2007 uitgesteld.

Een duidelijke reden geeft Microsoft niet voor het uitstel van Office 2007. Volgens de woordvoerster gaat het om een 'zakelijke beslissing'. De ontwikkeling van de software is volgens haar gewoon eind dit jaar klaar.

Eind vorig jaar werd al een testversie uitgebracht van de nieuwe Office (toen nog Office 12 geheten). De tweede b├Ętaversie van de kantoorsoftware wordt eind juni verwacht.