Eric Ligman, manager van de afdeling mkb-gemeenschap bij Microsoft, kondigde de deadline aan op een Microsoft-blog. Computerbouwers kunnen vanaf 1 juli alleen nog oem-versies van Office 2007 meeleveren bij nieuwe pc's.

De Office 2003-voorraad van pc-fabrikanten wordt niet meer aangevuld. "Sommige geautoriseerde distributeurs van Microsoft-oem's hebben wellicht nog een voorraad over, maar Microsoft levert niet meer", zo verklaarde Ligman.

Microsoft beëindigde de levering van Office 2003 aan winkelketens al op 30 april voor de meeste versies. Slechts een paar versies voor Balkan-landen en Baltische staten worden nog geleverd en ook hieraan komt op 30 juni aanstaande een eind. Veel winkels en online shops als Amazon.com hebben het softwarepakket echter nog in voorraad.

De ondersteuning voor Office 2003-klanten eindigt pas op 13 januari 2009, als de zogeheten 'extended support' –fase begint. In die fase worden alleen nog kritieke patches uitgebracht, totdat de ondersteuning in januari 2014 helemaal stopt.