Het doel van de nieuwe website Windows Server Compare is om it-beheerders bredere informatie te geven over Windows Server-oplossingen, door niet alleen een kostenvergelijking te maken maar ook case studies en onderzoeksrapporten aan te bieden.

De website Get the Facts was omstreden: volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley speelde de website een belangrijke rol in Microsofts gevecht tegen open source-aanbieders. Microsoft zou daarbij zelfs analisten hebben beïnvloed om de serverproducten van het bedrijf in een gunstig daglicht te zetten, aldus Foley.

De Get the Facts-campagne bestaat als sinds 2004 en leed vorig jaar een gevoelig verlies door het vertrek van Martin Taylor, de motor achter Get the Facts. De Linux-kritische toon van de website werd moeilijker houdbaar nadat Microsoft in november vorig jaar aankondigde nauw te gaan samenwerken met Novell. Microsoft betaalt daarbij geld aan Linux-leveranciers in ruil voor toekomstige licentiegelden.

De nieuwe website bevat wel een tabblad 'Compare Windows to Linux', waarin een vergelijking tussen Windows en Linux wordt gemaakt. Daarbij wordt alleen de vergelijking met het Enterprise Linux-product van Red Hat gemaakt, een bedrijf dat net als Ubuntu afzag van een Microsoft-deal.