Microsoft had vanmorgen een nieuwe website live gezet, Windows on Devices, waarmee het bedrijf aangeeft Windows te brengen naar een hele nieuwe serie apparaten. Dit voorjaar moet een nieuwe software development kit (SDK) verschijnen waarmee ontwikkelaars zich helemaal kunnen uitleven op technologie voor dergelijke wearables.

Windows-piano op Build

Maar het gaat niet alleen om draagbare technologie. Microsoft zal op de ontwikkelaarsconferentie Build, deze week in San Francisco, onder meer een piano tonen met Windows-technologie. In de ontwikkeling van nieuwe met Windows uitgeruste apparaten speelt cloudtechnologie een grote rol, maar ook Galileo van Intel, meldt The Verge. Galileo is de system-on-chip hardware waaraan Intel al enige tijd werkt.

Opvallend is dat na de artikelen van The Verge en Engadget over de nieuwe website en onder meer een aantal video's die Microsoft eroverv live had gezet op YouTube, deze weer fluks offline zijn gehaald. Mogelijk wilde Microsoft ze pas live zetten bij de opening van Build, maar was een medewerker iets te gretig met het activeren van de website en de films.