Larry Heck, vice-president bij Yahoo, gaat binnen enkele weken aan de slag bij Microsoft. Dat meldt Bloomberg. Heck werkte bij Yahoo aan het ontwikkelen van zoekalgoritmes om er voor te zorgen dat gebruikers eerder vinden wat ze zoeken. Heck komt bij Microsoft op de online-divisie terecht. Daar komt hij enkele oud-collega’s uit zijn tijd bij Yahoo tegen.

Microsoft heeft de afgelopen maanden meerdere topmensen weggeplukt bij het internetbedrijf. De belangrijkste was Qi Lu, die nu de online-divisie bij Microsoft bestiert. De softwaregigant probeerde vooral vorig jaar openlijk om meerdere werknemers binnen te hengelen.

Overname

Microsoft trachtte om Yahoo in zijn geheel over te nemen, maar de toenmalige ceo, Jerry Yang, stak daar een stokje voor. Microsoft is nog steeds geïnteresseerd in de zoektechnologie van Yahoo, maar tot concrete afspraken is het nog niet gekomen. De nieuwe ceo van Yahoo, Carol Bartz, zou niet staan te springen om onderdelen van haar bedrijf te verkopen.  

Met het aannemen van de verse krachten van Yahoo, en mogelijk de zoektechnologie in de toekomst, hoopt Microsoft het gat te dichten met markleider Google. Op dit moment staat de zoekmachine van het bedrijf, Windows Live Search, ver onder die van Google. In de Verenigde Staten staat Live Search ook achter Yahoo in de markt voor zoekmachines.