Dat berichten Amerikaanse media waaronder Reuters en de New York Times. De Chinese zoekmachine Baidu maakte de afspraken met Microsoft maandag bekend. Het is de bedoeling dat zoekresultaten van Microsoft's Bing tegen het eind van het jaar op Baidu verschijnen.

Baidu wil volgens de New York Times al tijden zijn Engelse zoekresultaten verbeteren omdat er meer dan 10 miljoen keer per dag in het Engels wordt gezocht. Waarschijnlijk zullen die Engelstalige zoekresultaten ook worden gecensureerd, net zoals nu het geval is met de Chinese zoekresultaten.

In de strijd tegen Google

Microsoft wil op deze manier waarschijnlijk dichter bij de grootste internetpopulatie te wereld komen. China heeft op dit moment 470 miljoen internetgebruikers. De deal komt anderhalf jaar nadat Bing's grote concurrent Google zijn zoekmachine terug trok van het vaste land van China juist omdat ze de censuur zat waren. Daarom werd de zoekmachine verhuisd naar Hong Kong, waar de censuur niet van kracht is. Sindsdien zijn onder andere Gmail en de zoekmachine moeilijker te gebruiken vanaf het vasteland.

Microsoft liet in een statement weten dat de samenwerking met Baidu er voor zorgt dat de zoekdienst betere Engelstalige resultaten krijgt. Daarnaast maken meer Chinezen kennis met het merk Bing.