Intune is een nieuwe verzameling diensten van Microsoft waarmee de softwarereus zich richt op bedrijven met 25 tot 500 desktop-pc's met Windows 7. Voor ondernemingen die nog niet op de nieuwste Windows-versie zitten, bevat het Intune-abonnement een volledige upgrade naar dat nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Alleen Windows 7

Communicatiemanager Brandon Leblanc stelt op het Windows-blog dat upgraden naar Windows 7 de desktopomgeving standaardiseert, wat een beter beheer oplevert en lagere kosten. Hij zegt verder dat veel bedrijven de middelen en het budget niet hebben om een desktop management infrastructuur op te zetten en te onderhouden. Voor die bedrijven moet deze clouddienst een uitkomst zijn.

Met Intune kunnen beheerders desktops beheren, updaten en beveiligen, waar ze ook zijn. Er moet dan wel een clientprogramma op elke pc worden geïnstalleerd. Bovendien moet die pc een professional versie draaien van Windows.

Besloten bètatest

De bèta van de dienst is nu ter beschikking gesteld aan 1000 klanten en partners van Microsoft. Waarschijnlijk komt Intune aan het eind van dit jaar beschikbaar in Nederland.

Bron: Techworld.nl.