De nieuwe diensten zijn Live Folder en Live Photo Gallery. Ze zijn slechts voor een beperkte groep mensen, die door Microsoft zijn uitgenodigd, als bèta toegankelijk gemaakt.

Met Live Folder kunnen gebruikers bestanden tot 50 MB delen met andere gebruikers, zonder gebruik van e-mail, usb-sticks of publieke uitwisselsites. De opslagcapaciteit die gebruikers gratis krijgen is 500 MB.

Gebruikers dienen eerst een map aan te maken en vervolgens een lijst met adressen aan te maken van personen met wie ze hun bestanden willen delen. Daarna kunnen de bestanden aan de openbare map worden toegevoegd. Andere gebruikers kunnen per mail worden gewaarschuwd als er bestanden zijn te delen.

Live Photo Gallery is een fotodienst die een soort aanvulling moet vormen op de fotomogelijkheden die in Windows Vista zijn ingebouwd. Live Photo Gallery gebruikt Live Spaces om foto's met anderen te delen. In plaats van op een knop te klikken en allerlei mappen te doorzoeken naar een bepaalde foto, kan de gebruiker een bepaalde foto selecteren en deze eenvoudig via Live Spaces delen, aldus Microsoft.

Volgens Microsoft vallen Live Folder en Live Photo Gallery onder de categorie 'de tweede generatie Live-diensten'. Eerder werden al onder meer de diensten Windows Live Mail, Live Spaces, Live Messenger en Live Writer geïntroduceerd.

In het derde kwartaal zullen zowel Live Folder als Live Photo Gallery voor iedereen toegankelijk worden gemaakt.