Steve Ballmer, bestuursvoorzitter van Microsoft, staat bekend op zijn emotionele uitspraken en gedragingen. Een filmpje waarin hij hysterisch over een podium danste om ontwikkelaars van Microsoft-software op te zwepen, ging in augustus 2001 internet over.

Hetzelfde gold voor zijn beruchte uitspraken over de GNU Public License (GPL) van Linux, die hij omschreef als 'een kankergezwel dat zichzelf, qua intellectueel eigendom, bevestigt aan alles wat het aanraakt'.

Nu zijn er opnieuw wat emotionele uitspraken van Ballmer uitgelekt. In een gesprek met een werknemer van Microsoft die het bedrijf verliet, vertelde de topman dat hij Google wil 'vermoorden'. "I'm going to fucking kill Google."

Hetzelfde lot zal de bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, beschoren zijn, zo beloofde Ballmer. "Ik ga die gast verdomme begraven. Ik heb het eerder gedaan en ik zal het opnieuw doen."

Kai Fu-Lee

De uitspraken kwamen aan het licht bij de rechtszaak tussen Microsoft en Google over de voormalige Microsoft-werknemer Kai Fu-Lee die is overgelopen naar Google. Bij de rechtszaak is een verklaring opgenomen van Mark Lucovsky, die eind vorig jaar bij Microsoft vertrok.

Tijdens het gesprek tussen Lucovsky en Ballmer gooide de laatste zijn stoel door de kamer, zo staat in de verklaring. Ook ging Ballmer in het gesprek tekeer tegen Google. Met de verklaring van Lucovsky hoopt Google aan te tonen dat Microsoft alles in het werk stelt om het zoekbedrijf dwars te zitten, zo meldt AAP.

Ballmer noemt de verklaring van Lucovsky 'enorm overdreven'. "Zijn beschrijving van de bijeenkomst is niet accuraat."

Volgens Microsoft is de belangrijkste reden dat Google Lee in dienst heeft genomen dat Lee goed op de hoogte is van Microsofts plannen om de Chinese markt en de zoekmachinemarkt te veroveren.