Microsoft stapt naar de Hoge Raad in Seoul om de uitspraak van de Koreaanse Fair Trade Commission (KFTC) aan te vechten. Begin februari werd al duidelijk dat Microsoft tegen de uitspraak in beroep zou gaan.

In december besloot de KFTC om de softwaregigant een boete van 33 miljard won (27,1 miljoen euro) op te leggen wegens misbruik van de monopoliepositie. Bovendien werd Microsoft opgedragen om twee Windows-versies uit te brengen. In één versie van het besturingssysteem moeten de Windows Media Player en de MSN Messenger verwijderd zijn. De andere 'gewone' Windows-versie moet links bevatten naar websites waar consumenten software kunnen downloaden van Microsoft-concurrenten.

"De restricties die zijn opgelegd door de KFTC zijn extremer dan die van de Europese Commissie", verklaart het bedrijf. "Hierdoor zou Microsoft niet langer in staat zijn de huidige versie van Windows in Korea uit te brengen die elders in de wereld wel verkrijgbaar is."

Volgens Microsoft-advoccaat Jae Hoon Chung creeërt de KFTC hiermee problemen bij Koreaanse hardware- en softwarefabrikanten die uiteindelijk zullen leiden tot een verminderde concurrentiepositie op de wereldmarkt.

Het besluit van de KFTC is genomen na een onderzoek van 21 maanden. Aanleiding was een klacht die internetbedrijf Daum in 2001 over Microsoft indiende.