De softwaremaker stelt hiermee twee tekortkomingen van zijn Docs.com aan te pakken. Gebruikers van deze online-Office-dienst, die nog in beta verkeert, hadden geklaagd dat ze hun eigen documenten niet goed konden terugvinden. Het ontbrak namelijk aan indelingsmogelijkheden. Daarvoor voert Microsoft nu dus de mogelijkheid in om tags (sleutelwoorden) toe te kennen en daarop te zoeken.

Scholieren en studenten

Daarnaast was het moeilijk om documenten van Facebook-vrienden te vinden en door te nemen. Docs.com laat gebruikers nu ook documenten zoeken op personen en op basis van specifieke pagina's. Deze update is net op tijd doorgevoerd voor het 'back to school'-seizoen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. Scholieren en studenten gaan weer aan de slag met hun opleidingen en dus ook met documenten maken, zoeken, delen, enzovoorts.

Het gratis Docs.com is in april gelanceerd. Microsoft wil met deze afgeleide van zijn online-applicatiedienst Office Web Apps een tegenhanger voor Google Docs bieden. De integratie met Facebook moet het delen van documenten vergemakkelijken, en via dat grote sociale netwerk (ruim 500 miljoen gebruikers wereldwijd) in één klap een groot marktaandeel claimen.