Microsoft vergroot de capaciteit van zijn Exchange Online mailboxen in de cloud. De oude limiet van 25 GB is verleden tijd en wordt voor alle zakelijke gebruikers verdubbeld naar 50 GB. Kiosk gebruikersmailboxen gaan van 1 naar 2 GB, terwijl ook gedeelde postvakken en die voor Resources ruim verdubbeld worden naar 10 GB. Alleen de grootte van de postvakken Site blijft ongewijzigd.

Alle nieuwe groottes worden vanaf vandaag uitgerold. Gebruikers die in bezit zijn van een abonnement hoeven daarvoor niets te doen noch betalen, schrijft product marketingmanager Stephen Brown op het Office 365-blog. In november moeten alle gebruikers dan zijn voorzien.

Ook SkyDrive Pro groter

Exchange Online is inmiddels verkrijgbaar als zelfstandige service of als onderdeel van een Office 365-abonnement met Office, SharePoint en Lync. Microsoft noemt de verdubbeling van de mailbox-capaciteit zelf dan ook “onderdeel van zijn belofte om Office 365-klanten voortdurend waar voor hun geld te geven.”

Eerder deze week werd duidelijk dat ook de mailboxgrootte van SkyDrive Pro ruimschoots wordt uitgebreid van 7GB naar 25 GB. Een SkyDrive Pro-account in combinatie met de 50 GB van Exchange Online troeft daarmee qua capaciteit een concurrerende aanbieder als Google ruimschoots af.

Een overzicht van de nieuwe capaciteit bij Exchange Online: Klik voor groot