Betalende klanten van de webmaildienst van Microsoft krijgen een opslagcapaciteit van 10 GB. Dat was tot nu toe 4 GB. De veranderingen in de opslagruimte zullen de komende weken van kracht worden, zo heeft Microsoft aangekondigd.

Concurrent Google biedt niet-betalende gebruikers van Gmail een maximale opslagruimte van 2,8 GB. Vorige week lanceerde de zoekgigant wel betaalde opslagruimte voor gebruikers van Gmail en de fotodienst Picasa.

Wie echt onbeperkt mails wil opslaan, kan nog altijd het beste gebruikmaken van de diensten van Yahoo. In mei van dit jaar begon Yahoo met het aanbieden van ongelimiteerde e-mailopslag.

Forwarden

Naast de uitbreiding van de opslagcapaciteit voert Microsoft nog een aantal andere wijzigingen bij Live Hotmail door, schrijft program manager Ellie Powers-Boyle van het softwarebedrijf in een blogposting.

Zo kunnen betalende gebruikers hun mails nu laten forwarden naar een een e-mail-account bij een andere aanbieder (bijvoorbeeld Gmail). Daarmee wordt de overstap naar een ander e-mailadres vereenvoudigd. Gebruikers van de gratis dienst kunnen hun berichten alleen forwarden naar een ander Live Hotmail-adres.

Microsoft wil de snelheid van de webmaildienst verbeteren. Verwijderde mails en spamberichten zullen langer beschikbaar blijven voordat ze definitief worden verwijderd. Ook gaat Microsoft het makkelijker maken om phishing-mailtjes te rapporteren.