Een verrassende wending op retailgebied is Microsofts besluit om zelf computers en software van derden te gaan verkopen via zijn Amerikaanse online winkel. Zo zijn er 10 laptopmodellen van onder meer HP, Sony, Acer en Dell, drie soorten notebooks van Acer, Lenovo en Sony, en één A600-desktop van Lenovo te koop. In de Nederlandse Microsoft-store zijn nog slechts de traditionele toebehoren als muizen en toetsenborden verkrijgbaar.

Verzilveren

Ondertussen proberen ook de pc-makers en winkeliers Windows 7, die officieel vanaf vandaag in de schappen ligt, te verzilveren. Veel systeembouwers presenteren nieuwe computers en veel Amerikaanse winkelketens stunten met combipakketten.

Sommige pc-producenten leveren vanaf vandaag nieuwe modellen, die specifiek gebruikmaken van de mogelijkheden van Windows 7. Zoals een pc met aanraakscherm van HP en een 3D-laptop van Acer. Lenovo verkoopt nieuwe laptops voor mkb'ers die willen upgraden van de verguisde voorganger Vista. Deze nieuwe Think pc's zouden met Windows 7 56 procent sneller opstarten dan met Windows XP of Vista.

Instructievideo's

De vanaf vandaag verscheepte TouchSmart 600xt van HP heeft een 23-inch aanraakscherm en kan worden verbonden met spelcomputers als Xbox 360, PlayStation 3 of Wii. Ter ondersteuning van het upgraden van Vista naar Windows 7 heeft HP een adviesdienst en een Windows 7 website opgezet waar klanten onder meer instructievideo's kunnen bekijken.

3 pc's voor de prijs van één Mac

Ook de detailhandel tracht te profiteren van de introductie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Zo verkoopt Best Buy voor 1200 dollar een 'PC home makeover'-pakket bestaande uit een desktop, netbook, laptop, monitor en netwerkapparatuur. Op de Windows Team Blog wijst Brandon LeBlanc over de Best Buy-aanbieding: "Voor de prijs van één doorsnee Mac kun je je gehele gezin voorzien van drie geweldige Windows 7-computers en een thuisnetwerk!"

In Nederlandse (web)winkels wordt tot nu toe nog weinig gestunt rondom de introductie van Windows 7.

Microsoft Store verkoopt pc's