Kennedy twijfelt openlijk of Windows Live ooit het succes zal worden zoals hij dat voor ogen had. Een halfjaar geleden werd Kennedy, toen hij communicatiemanager bij rss-specialist Technorati was, naar Microsoft gehaald.

Kennedy zou de plannen rondom de online Live-diensten van Microsoft verder invullen en vooral het gebruik van rss en soortgelijke technieken daarbij stimuleren. Daar lijkt nu weinig meer van terecht te komen, nadat Microsoft op de beurs werd afgerekend voor zijn plannen en in zes weken tijd 59 miljard dollar minder waard werd.

“En wat doe je dan als de beurs zo reageert op jouw zes maanden oude strategie inzake online diensten? Windows Live ligt onder vuur. Er worden verregaande veranderingen doorgevoerd, initiatieven stopgezet en een algehele verlamming heeft de betrokken mensen in haar macht. Ik mocht geen mensen meer aannemen om onze strategie vorm te geven, ook het management is geheel besluiteloos”, aldus een cynische Kennedy.

“De kans die Microsoft mij bood was uniek. Ik zou een feedplatform gaan bouwen dat de honderden miljoenen Microsoft-klanten een unieke ervaring zou bieden. De lancering van Windows Live en Ray Ozzie’s visie op internetdiensten gaf me de zekerheid dat Microsoft serieus was”, aldus Kennedy.

Ook klaagt Kennedy over het gebrek aan menskracht binnen Microsoft die hij voor Windows Live kon vrijmaken. “Ik kon her en der wat programmeurs lenen van anders teams, maar wachten tot de overige 85 procent van het bedrijf hun nieuwe producten af heeft, is geen optie. Ik wil niet wachten tot Vista, Office en Exchange klaar zijn.” Bron: Techworld