De periode van gratis support, met updates en security-fixes, voor alle Office 2007-gebruikers zou in eerste instantie deze week verlopen. Dat is ineens met zes maanden uitgesteld. Een woordvoerster van Microsoft heeft de verlenging bevestigd aan Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.

'Vanwege Office 2010'

De reden voor de verlengde ondersteuning voor het kantoorsoftwarepakket is volgens de woordvoerster de lancering van Office 2010. Die huidige versie is in juni 2010 op de markt gekomen. Microsoft biedt mainstream support voor 5 jaar óf 2 jaar na het uitkomen van een nieuwe versie. April dit jaar zou dus al te snel zijn.

Daarom geniet Office 2007 nu nog support tot oktober. Die vorige versie van de veelgebruikte kantoorsoftware is gelanceerd in april 2007. Na oktober dit jaar biedt de softwareproducent alleen nog uitgebreide support op het 2007-pakket, wat loopt tot oktober 2017. Daarbij brengt het bedrijf alleen nog gratis security-fixes uit. Voor functionele toevoegingen en prestatieverbeterende updates moeten bedrijven dan voortaan betalen.

Vuistregel, plus uitzonderingen

Standaard geeft Microsoft volgens zijn ondersteuningslifecycle-beleid 10 jaar ondersteuning. Dat is onderverdeeld in 5 jaar algemene ondersteuning en 5 jaar uitgebreide ondersteuning. Een uitzondering op die vuistregel is dat een pakket volledige support geniet tot 2 jaar na de invoering van zijn opvolger.